152 میلیون نوزاد نارس در دهه گذشته متولد شده اند

152 میلیون نوزاد نارس در دهه گذشته متولد شده اند

  • از هر 10 نوزاد متولد شده، 1 نوزاد نارس است و در هر 40 ثانیه، 1 نوزاد از بین می رود.
  • نرخ تولد زودرس در دهه گذشته در هیچ منطقه ای از جهان تغییر نکرده است.
  • اثرات درگیری، تغییرات آب و هوایی، کووید-19 خطرات فزاینده ای را برای زنان و نوزادان در همه جا افزایش می دهد.
  • اقدام فوری برای بهبود پیشگیری از زایمان زودرس، در کنار مراقبت بهتر از نوزادان آسیب دیده و خانواده های آنها ضروری است.

بر اساس گزارش جدیدی که امروز توسط آژانس‌ها و شرکای سازمان ملل منتشر شد، حدود 13.4 میلیون نوزاد نارس در سال 2020 به دنیا آمدند که نزدیک به یک میلیون نفر بر اثر عوارض زودرس جان خود را از دست دادند. این معادل حدود 1 نوزاد از هر 10 نوزادی است که زود (قبل از هفته 37 بارداری) در سراسر جهان متولد می شوند.
.
تولد خیلی زود: یک دهه اقدام برای زایمان زودرس، که توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) و صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) همراه با PMNCH – بزرگترین اتحاد جهان برای زنان، کودکان و نوجوانان تولید شده است، زنگ خطر را به صدا در می آورد. در مورد “اورژانس خاموش” زایمان زودرس، که مدتها در مقیاس و شدت آن کمتر شناخته شده بود، که مانع پیشرفت در بهبود سلامت و بقای کودکان می شود.

.

این گزارش شامل برآوردهای به روز شده سازمان جهانی بهداشت و یونیسف است که با همکاری دانشکده بهداشت و پزشکی استوایی لندن در مورد شیوع زایمان های زودرس تهیه شده است. به طور کلی، نشان می دهد که نرخ تولد زودرس در هیچ منطقه ای در جهان در دهه گذشته تغییر نکرده است، به طوری که 152 میلیون نوزاد آسیب پذیر از سال 2010 تا 2020 خیلی زود متولد شده اند.

.

تولد زودرس در حال حاضر علت اصلی مرگ و میر کودکان است و بیش از 1 از هر 5 مرگ کودکان قبل از تولد 5 سالگی آنها رخ می دهد. بازماندگان زودرس می توانند با عواقب سلامتی مادام العمر، با افزایش احتمال ناتوانی و تأخیر در رشد مواجه شوند.

.

شکاف بقا بر اساس منطقه، درآمد، نژاد

برگرفته از یک گزارش شاخص در مورد این موضوع در سال 2012،این گزارش «ده ساله» جدید، مروری جامع از شیوع زایمان زودرس و تأثیر عمیق آن بر زنان، خانواده‌ها، جوامع و اقتصاد ارائه می‌کند.

.

اغلب اوقات، محل تولد نوزادان تعیین کننده زنده ماندن آنهاست. این گزارش خاطرنشان می‌کند که از هر 10 نوزاد نارس (کمتر از 28 هفته) تنها 1 نفر در کشورهای کم درآمد زنده می‌ماند، در حالی که در کشورهای پردرآمد بیش از 9 نفر از هر 10 نوزاد نارس زنده می‌مانند. نابرابری های شکاف مربوط به نژاد، قومیت، درآمد و دسترسی به مراقبت های با کیفیت، احتمال تولد زودرس، مرگ و ناتوانی را حتی در کشورهای با درآمد بالا تعیین می کند.

.

جنوب آسیا و جنوب صحرای آفریقا بالاترین نرخ تولد زودرس را دارند و نوزادان نارس در این مناطق با بالاترین خطر مرگ و میر روبرو هستند. این دو منطقه با هم بیش از 65 درصد از تولدهای زودرس در جهان را تشکیل می دهند. این گزارش همچنین تاکید می کند که تأثیرات درگیری، تغییرات آب و هوایی و آسیب های زیست محیطی، کووید-19، و افزایش هزینه های زندگی خطرات را برای زنان و نوزادان در همه جا افزایش می دهد. برای مثال، تخمین زده می شود که آلودگی هوا سالانه به 6 میلیون زایمان زودرس کمک می کند. بر اساس تحلیل جدیدی که در این گزارش منتشر شده است، تقریباً از هر 10 نوزاد نارس، 1 نوزاد در 10 کشور شکننده ترین کشور متاثر از بحران های انسانی متولد می شود.

.

خطرات سلامتی مادر، مانند بارداری نوجوانان و پره اکلامپسی، ارتباط نزدیکی با زایمان زودرس دارد. این امر بر نیاز به اطمینان از دسترسی به خدمات بهداشت جنسی و باروری، از جمله برنامه ریزی موثر خانواده، با مراقبت با کیفیت بالا در دوران بارداری و در حوالی زمان تولد تاکید می کند.

.

دستور کار برای اقدام: سرمایه گذاری بیشتر در کشور و کنشگری تحت رهبری والدین

دهه گذشته همچنین شاهد رشد فعالیت‌های اجتماعی در زمینه پیشگیری از تولد زودرس و مرده‌زایی بوده است که توسط شبکه‌های والدین، متخصصان بهداشت، دانشگاه‌ها، جامعه مدنی و دیگران هدایت می‌شود. در سرتاسر جهان، گروه‌هایی برای خانواده‌های آسیب‌دیده از زایمان زودرس در خط مقدم حمایت از دسترسی به مراقبت‌های بهتر و تغییر سیاست‌ها و حمایت از خانواده‌های دیگر بوده‌اند.

.

پیش از کنفرانس بین المللی سلامت نوزادان مادر در کیپ تاون، آفریقای جنوبی از 8 تا 11 مه، WHO، یونیسف، UNFPA و PMNCH اقدامات زیر را برای بهبود مراقبت از زنان و نوزادان و کاهش خطرات ناشی از زایمان زودرس فرا می‌خوانند:

-افزایش سرمایه‌گذاری: بسیج منابع بین‌المللی و داخلی برای بهینه‌سازی سلامت مادر و نوزاد، حصول اطمینان از ارائه مراقبت با کیفیت بالا در زمان و مکان مورد نیاز.
-اجرای تسریع شده: دستیابی به اهداف کشور برای پیشرفت از طریق اجرای سیاست های ملی تعیین شده برای مراقبت از مادر و نوزاد.
-ادغام در بخش‌ها: ارتقای آموزش در طول چرخه زندگی. حمایت از سرمایه‌گذاری‌های اقتصادی هوشمندانه، با تأمین مالی مشترک در بخش‌ها؛ تقویت واکنش های سازگاری با آب و هوا در سراسر دوره زندگی؛ و پیشبرد هماهنگی و تاب آوری سیستم های اضطراری.
-نوآوری مبتنی بر محلی: سرمایه گذاری در نوآوری و تحقیقات محلی برای حمایت از بهبود کیفیت مراقبت و برابری در دسترسی.


نقل قول ها

–پروفسور جوی لاون، دانشکده بهداشت و پزشکی استوایی لندن، رهبر، تولد خیلی زود: دهه اقدام در مورد زایمان زودرس (2023) و تولد خیلی زود (2012)

“این گزارش جدید نشان می‌دهد که هزینه بی‌عملی در دهه گذشته 152 میلیون نوزاد بوده است. در حالی که برخی از مناطق آسیب‌پذیرتر هستند، زایمان زودرس پیشرفت سلامت در هر کشوری را تهدید می‌کند. سرمایه‌گذاری بیشتر در مراقبت از نوزادان آسیب‌پذیر می‌تواند میلیون‌ها نفر را نجات دهد. خانواده ها از دل شکستگی. همچنین برای جلوگیری از زایمان زودرس به کار بیشتری نیاز است که پیشرفت در کاهش مرده زایی و مرگ و میر مادران را نیز بهبود خواهد بخشید. نسل بعدی به همه ما بستگی دارد که در حال حاضر اقدام کنیم — سرمایه گذاری ممکن است کم نباشد اما بازده این سرمایه گذاری برای هر کشور مهم خواهد بود.

–دکتر ناهیا سلیم، تانزانیا: خیلی زود متولد شد، نویسنده مشترک و رهبر ملی راه حل‌ها و فناوری‌های ضروری نوزادان 360 (NEST360)

اکنون هیچ بهانه ای برای سکوت وجود ندارد. ما اکنون ابزار و دانشی را در دست داریم تا نتایج را برای آسیب پذیرترین نوزادان خود تغییر دهیم. من مفتخرم که می بینم دولتم اکنون در حال سرمایه گذاری و متعهد به اجرای آن حتی در مناطق روستایی است. دهه آینده برای کسانی که در اینجا و همه جا با زایمان زودرس روبرو هستند، می تواند و باید متفاوت باشد.

–دکتر انشو بانرجی، مدیر بهداشت مادر، نوزاد، کودک و نوجوان و سالمندی در WHO

اطمینان از مراقبت با کیفیت برای این کوچکترین، آسیب پذیرترین نوزادان و خانواده های آنها برای بهبود سلامت و بقای کودک کاملاً ضروری است. همچنین برای کمک به جلوگیری از زایمان زودرس به پیشرفت نیاز است – این بدان معناست که هر زن باید بتواند قبل و در طول بارداری به خدمات بهداشتی با کیفیت برای شناسایی و مدیریت خطرات دسترسی داشته باشد.

–استیون لووریر، مدیر بهداشت (a.i.)، یونیسف

«بعد از هر مرگ زودرس، دنباله ای از فقدان و دل شکستگی است. علیرغم پیشرفت های زیادی که جهان در دهه گذشته داشته است، ما هیچ پیشرفتی در کاهش تعداد نوزادان کوچک که خیلی زود به دنیا می آیند یا جلوگیری از خطر مرگ آنها نداشته ایم. تلفات ویرانگر است. زمان آن فرا رسیده است که دسترسی به مراقبت از مادران باردار و نوزادان نارس را بهبود بخشیم و اطمینان حاصل کنیم که هر کودک شروعی سالم و شکوفا در زندگی داشته باشد.”

–هلگا فوگستاد، مدیر اجرایی PMNCH

«به دنیا آمدن خیلی زود تأکید می‌کند که چرا باید سرمایه‌گذاری و مسئولیت‌پذیری برای زایمان زودرس را افزایش دهیم – بزرگترین علت مرگ کودکان زیر پنج سال در جهان. پیشرفت برای سلامت مادران و نوزادان و همچنین پیشگیری از مرده زایی در حال کاهش است و اکنون از طریق ترکیب ویرانگر کووید-19، تغییرات آب و هوا، گسترش درگیری ها و افزایش هزینه های زندگی بیشتر به عقب رانده شده است.

«با همکاری مشترک – دولت‌ها، کمک‌کنندگان، بخش خصوصی، جامعه مدنی، والدین و متخصصان سلامت- می‌توانیم زنگ خطر را در مورد این «اورژانس خاموش» به صدا درآوریم و تلاش‌های پیشگیری و مراقبتی زودهنگام را در خط مقدم سلامت ملی و سلامت قرار دهیم. تلاش‌های توسعه‌ای، ایجاد سرمایه انسانی با حمایت از خانواده‌ها، جوامع و اقتصادها در همه جا.»

منبع:World Health Organization

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.